Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii vor putea vota cu act de identitate provizoriu - detalii

Cetățenii moldoveni cu drept de vot vor putea primi acte de identitate provizorii chiar în ziua alegerilor.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova cu vârsta de peste 18 ani pot solicita buletine de identitate provizorii chiar în ziua alegerilor parlamentare din 11 iulie.
Politică
CEC solicită Guvernului bani pentru alegerile din 11 iulie: Ce sumă este necesară
Agenția Servicii Publice informează cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova că duminică, 11 iulie 2021, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare anticipate, centrele multifuncționale vor activa conform unui program special de muncă. Prin urmare, acestea vor fi deschise în intervalul orar 07:00 - 21:00.
Actele de identitate provizorii, solicitate în ziua alegerilor vor fi oferite în mod gratuit. Astfel, centrele multifuncționale vor asigura eliberarea buletinului de identitate provizoriu la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Moldova care în ziua desfășurării scrutinului electoral nu dețin act de identitate valabil necesar pentru efectuarea votării în condițiile legii.
Eliberarea buletinelor de identitate provizorii se va efectua conform principiului teritorial, și anume:
Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 11 iunie – 08 iulie 2021 pot ridica actul de identitate solicitat până la data de 11 iulie 2021, inclusiv în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova