Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schemă de milioane de euro: Cum opt moldoveni au prejudiciat Franța

Au prejudiciat statul francez cu peste două milioane de euro după ce au pus la cale o schemă cu implicarea atât a moldovenilor, cât și a francezilor. Vinovații riscă ani grei de pușcărie. 
Sputnik
Societate
Angajați MAI, implicați într-o schemă ilegală: Falsificau acte și traficau oameni
Poliția de Frontieră anunță că, în cadrul investigațiilor efectuate de către ofițerii atât din Moldova, cât și din Franța, s-a stabilit că în anii 2018-2020, grupul criminal organizat a recrutat peste o mie de cetățeni moldoveni ca să depună actele în cadrul unui program francez. Astfel, membrii grupului criminal transportau persoanele cu microbuzul din Briceni la Paris, unde, în baza documentelor false, depuneau desarele la programul vizat și primeau de la membrii grupului criminal între 700 și 1 350 de euro, iar grupul criminal însușea restul banilor: între 5000 și 7000 de euro pentru fiecare dosar fals depus. 
Rusia
Au fost găsite fragmente ale avionului An-26 dispărut în Kamceatka
În Moldova au fost efectuate 27 de percheziții, iar în Franța - nouă. În cadrul descinderilor a fost deconspirată activitatea grupului infracțional, iar nouă persoane au fost reținute pe teritoriul Franței. Este vorba despre opt moldoveni – patru bărbați și patru femei, cu vârste de peste 40 ani, și un francez. 
În prezent, investigațiile continuă atât în Franța, cât și în Moldova, iar oamenii legii încearcă să-i identifice pe toți figuranții în această schemă, inclusiv și pe cei care au transportat pasagerii, dar și două organizații nonguvernamentale care ar fi fost implicate în comiterea acestei infracțiuni de proproții.
Cetățenii moldoveni care sunt implicați în această schemă riscă până la zece ani de pușcărie cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova