Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un polițist riscă să rămână fără funcție: Ce ar fi comis

Un polițist riscă să rămână fără funcție pentru că ar fi luat mită de la un șofer care a încălcat limita de viteză. Omul legii este cercetat în libertate.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Un șofer l-a denunțat pe un polițist al Inspectoratului Național de Securitate Publică precum că acesta ar fi luat mită de la el.
Societate
Judecătorul prins în flagrant cu mită, trimis în judecată: Ce spun procurorii
Potrivit Centrului Național Anticorupție, în dimineața de sâmbătă, 3 iulie, un conducător auto a fost oprit de către oamenii legii pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului și Ceucari din Capitală. Astfel, pentru a-l scăpa basma curată și a nu i se întocmi actul de constatare, dar și pentru a nu-i ridica permisul de conducere, polițistul i-ar fi cerut 500 de lei.
Șoferul i-a dat banii, apoi a mers la CNA. Ulterior, ofițerii CNA și procurorii au mers la fața locului pentru cercetări. Astfel, în automobilul de serviciu al echipajului INSP a fost depistată o sumă de aproape 4000 de lei, inclusiv banii oferiți de către denunțător.
Pe acest caz a fost pornită o anchetă de urmărire penală, iar polițistul este cercetat la libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 100 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova