Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Situația în penitenciare: Cât costă întreținerea unui deținut minor

În prezent, în penitenciarele din Republica Moldova își ispășesc pedeapsa 60 de minori. Ce cheltuieli suportă statul pentru întreținerea unui minor aflat în închisoare?
Sputnik
În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", ofițerul principal al Direcției Reintegrare Socială, Administrația Națională a Penitenciarelor, Ana Turuta a menționat că pentru fiecare minor deținut în penitenciarele din țară sunt alocați zilnic aproximativ 180-200 lei pentru întreținere.
"Un simplu calcul arată că pentru cei 60 de copii aflați după gratii, ANP cheltuiește aproximativ 12 mii de lei pe zi. Aici sunt incluse toate cheltuielile necesare pentru hrană, servicii comunale și altele", a subliniat Ana Turuta.
Potrivit specialistului, minorii privați de libertate au comis infracțiuni mai puțin grave, grave și deosebit de grave. Este vorba de furturi, jafuri, tâlhării și vătămări intenționate a integrității corporale sau a sănătății omului. Un procent mai constituie cazurile de viol și omor, iar cazurile excepțional de grave sunt foarte rare.
De menționat că numărul copiilor care comit infracțiuni este în creștere. Dacă în primele cinci luni ale anului 2020 au fost documentați 265 de minori, anul acesta tocmai - 412.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova