Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Așa ceva nu s-a mai văzut în Moldova: Va fi cea mai importantă atracție turistică

Veste bună pentru turiștii moldoveni care preferă să se odihnească și să călătorească prin țară. Autoritățile regionale anunță despre amenajarea celei mai mari zone turistice din Republica Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Proiect turistic prevede amenajarea celei mai mari zone turistice din țara noastră - Litoralul Nistrului. Detalii despre proiect și modul în care se desfășoară lucrările a oferit președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, în studioul Sputnik Moldova
Video
Dialog cu președintele raionului Orhei la Centrul de presă Sputnik Moldova
Potrivit lui, Litoralul Nistrului urmează să devină una dintre cele mai importante atracții turistice ale Republicii Moldova atât pentru turiștii interni, cât și pentru cei străini. Proiectul prevede ca toate locațiile turistice să fie unite între ele printr-un traseu pe malul râului Nistru.
La prima etapă, localitățile Soroca - Orhei - Vâșcăuți - Jora de Mijloc - Dubăsari - Chișinău urmează să fie conectate printr-o șosea care va fi construită paralele cu râul Nistru.
"De la Soroca până la Rezina avem în asfalt tot litoralul Nistrului, de asemenea avem și drumul de la Chișinău până la Molovata Nouă, Dubăsari. Avem de făcut în asfalt porțiunea dintre Molovata Nouă și Lalova. Noi ne propunem să conectăm între ele aceste două platouri", a precizat Dinu Țurcanu.
Președintele raionului Orhei susține că urmează să fie asfaltate drumuri și în alte localități incluse în traseul turistic.
Societate
Cum vor putea călători cetățenii moldoveni în Grecia: Precizări importante
Datorită acestui proiect, localitățile vor deveni un punct de tranzit spre celelalte atracții turistice, iar turiștii nu vor mai fi nevoiți să facă cale întoarsă pentru a merge la o altă destinație.
"La Butuceni zilnic avem parte de mii de turiști, iar problema este că localitatea este punctul terminus. Ne dorim să conectăm acest sat cu Cetatea Sorocii, prin Mănăstirea Saharna, Țipova, și totul pe litoralul Nistrului sau chiar de a crea o alternativă pe apă", a spus interlocutorul.
Până la această etapă, au fost alocați 70 de milioane de lei din bugetul de stat și nouă milioane de lei pentru asfaltarea drumului din Jora de Mijloc, bani oferiți din bugetul Consiliul Raional Orhei. Pentru a duce la sfârșit acest proiect va mai fi nevoie și de ajutorul autorităților centrale, afirmă președintele raionului Orhei.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova