Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi specialiști în IT - plasați în izolatorul CNA: Motivul pentru care au fost denunțați

Oamenii legii au reținut doi specialiști în IT, suspectați de trafic de influență. Aceștia cereau peste 13.000 de lei pentru a-i ajuta pe solicitanți să se programeze în regim de urgență la examenul teoretic și practic de obținere a permisului de conducere.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Doi specialiști în tehnologii informaționale au fost plasați în izolatorul CNA, fiind cercetați pentru acte de corupție. Indivizii au fost denunțați de o tânără care le-ar fi solicitat serviciile pentru a obţine mai uşor programare la examenele de obținere a permisului de conducere.
Societate
Cei doi ofițeri ai INI, reținuți de CNA pentru corupție, în fața instanței
Potrivit unui comunicat emis de CNA, cei doi ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Direcției de Examinare și Calificare a Conducătorilor Auto şi că le poate determina să asigure susținerea examenului practic. Pentru a intermedia obţinerea permisului, aceştia ar fi pretins şi primit 13.050 de lei.
Astfel, la mijlocul lunii martie, oamenii legii au pornit o cauză penală pentru trafic de influență. Indivizii au fost identificați și, ulterior, reținuți.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul celor doi suspecți, forțele de ordine au depistat mai multe obiecte, documente, carduri bancare, dar și suma de 100.000 de lei, prezumtiv obținută ilegal.
Pentru fapta comisă, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la șase ani.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova