Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.
Sputnik
CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Tipărirea buletinelor de vot a început la ora 10:00 Combinatul poligrafic. Primele vor fi tipărite cele care vor fi ulterior distribuite secțiilor de votare de peste hotare. 
726 000 de buletine de vot vor fi tipărite pentru secțiile de votare din străinătate. 662 600 de exemplare vor fi în limba română, iar 64 100 - în limba rusă. Ulterior, după tipărire, acestea vor fi transmise misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate pentru a fi distribuite birourilor electorale ale secțiilor de votare din afara țării.
Ulterior va începe tipărirea buletinelor pentru secțiile din țară. Nmărul total de buletine va fi de 3 521 642 de exemplare.
Potrivit Codului Electoral, reprezentanţii concurenţilor electorali, presa și observatorii acreditați pot să asiste la procesul de confecţionare a matriţei buletinului de vot, la tipărirea buletinelor de vot, precum şi la lichidarea matriţei, astfel încât să nu poată fi tipărite mai multe buletine decât a aprobat CEC. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova