Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copia Declarației Suveranității Republicii Moldova, expusă public

O copie a Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova a fost expusă în muzeu Parlamentului de la Chișinău.
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. O copie a Declarației Suveranității Republicii Moldova, alături de  Declarația de Independență a țării noastre, au fost expuse public în muzeul Parlamentului de la Chișinău. Acțiunea se înscrie în activitățile dedicate Zilei Suveranității, care este marcată anual, la 23 iunie.
Declaratia Suveranitatii
În textul Declarației se menționează că „suveranitatea este exercitată în interesul întregului popor de către organul reprezentativ suprem al puterii de stat a Republicii. Nicio parte a poporului, niciun grup de cetăţeni, niciun partid politic sau o organizaţie obştească, nicio altă formaţiune, nicio persoană particulară nu poate să-şi asume dreptul de a exercita suveranitatea”. 
Societate
31 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate: Mesajul președintelui Parlamentului
Documentul stipula, în mod clar, supremația legilor în RSS Moldova și prevedea dreptul suveran de a ține relații diplomatice cu alte țări. Ulterior, documentul a stat la baza elaborării Constituției, care, până astăzi, este Legea Supremă a Republicii Moldova.  
Declarația de Suveranitate a fost adoptată în 1990, pe 23 iunie, la prima sesiune a Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste (RSS) Moldova, de legislatură a XII-a. Declaraţia de Suveranitate a fost votată cu o singură abţinere.
La 23 iunie 1991, în ziua primei aniversări de la proclamarea suveranităţii Republicii Moldova, la Chişinău a fost pusă în circulaţie prima serie de mărci poştale, ce poartă atributele statalităţii – Stema şi Drapelul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova