Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul va oferi premii de milioane pentru sportivii participanți la Jocurile Olimpice  

Premii de până la trei milioane de lei vor primi sportivii care vor obține performanțe la Jocurile Olimpice din acest an. Guvernul în exercițiu a aprobat cuantumul premiilor în acest sens.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. În cadrul ședinței de miercuri, 16 iunie, cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat cuantumul premiilor ce vor fi acordate sportivilor care vor obține rezultate bune la Jocurile Olimpice și Paralimpice din acest an. Astfel, cei care vor obține medalia de aur vor fi premiați cu trei milioane de lei, pentru medalia de argint premiul va fi de 2,6 milioane de lei și pentru medalia de bronz - două milioane de lei.
Societate
Frumoasa Olimpiadă. Cele mai atrăgătoare sportive de la Rio
Totodată, sportivii ce se vor clasa pe locurile IV și V vor obține un premiu bănesc de șase sute de mii de lei, pentru locul VI - patru sute de mii de lei, pentru locul VII - trei sute de mii de lei și pentru locul VIII - două sute de mii de lei.
„Trebuie să stimulăm inclusiv financiar sportivii care fac parte din lotul național pentru Jocurile Olimpice din anul curent de la Tokyo. Sper că acesta va fi un imbold puternic pentru reprezentanții sportului nostru național. Ne-am bucura mult să avem conaționalii noștri pe podiumul de onoare al câștigătorilor la probele olimpice”, a menționat prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi.
Proiectul votat de Guvernul în exercițiu mai prevede ca de primii să beneficieze și antrenorii, personalul asistent, medicii și maseurii care au pregătit sportivii noștri pentru Jocurile Olimpice. Banii urmează să fie alocați din Fondul de Rezervă al Guvernului.
Republica Moldova are până acum 12 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la probele Paralimpice se preconizează să fie calificați 7 sportivi. Menționăm că Jocurile Olimpice urmau să aibă loc în anul 2020, dar din cauza pandemiei de COVID-19, Comitetul Internațional Olimpic a decis amânarea acestora pentru vara acestui an.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova