CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Președintele Moldovei, Maia Sandu, și-a exprimat adesea intenția fără compromisuri de a combate corupția din țară. Ea a trecut de la cuvinte la fapte și a anunțat crearea unui comitet consultativ independent anticorupție, care include experți străini.
Uniunea Europeană a acordat finanțare pentru activitățile comitetului format din James Wasserstrom, Alina Radu, Tamara Razin, Drago Kos și Laura Ștefan.
Președintele a menționat că acest comitet anticorupție va „avea dreptul să investigheze orice manifestări și suspiciuni de corupție la orice nivel”. La întâlnirea cu delegația Comisiei Europene, Sandu a subliniat că, pe lângă restabilirea economiei moldovenești și îmbunătățirea mediului de afaceri, principalele probleme de pe agenda ei sunt reforma justiției și lupta împotriva corupției. Cum poate dorința președintelui Moldovei să eradice corupția la toate nivelurile sale? Am obținut un scurt comentariu în acest sens de la analistul politic Valentin Krîlov în emisie la Radio Sputnik Moldova.
„Poate că actualul președinte al Moldovei are o dorință sinceră nu numai de a participa, ci și de a acționa cumva activ în lupta împotriva corupției, dar aș îndrăzni să sugerez că actualul președinte nu înțelege această problemă așa cum ar trebui să înțeleagă o persoană nu doar în funcția ei, dar orice persoană care slujește statul", a comentat expertul asupra situației.
Krîlov este convins că „lupta împotriva corupției este o problemă gravă cu mai multe fațete, despre care se discută mult, dar rezultatele sunt deocamdată egale cu zero”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova