Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea în prima zi de vară: cer noros, ploi puternice și alte surprize

În prima zi de vară, 1 iunie, vremea va fi departe de așteptările noastre, în special, ale celor care au ieșit în concediu sau vacanță.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în data de 1 iunie vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi predominant noros, va ploua, izolat chiar puternic puternice. Vântul va sufla Nord-Est moderat, cu intensificări.

Onișcenko a comentat versiunea creării coronavirusului în laborator
În noaptea de luni spre marți temperatura minimă a aerului va oscila între +7..+12°C. Mai exact, în raioanele de nord vor fi +7..+10 °C, în raioanele de centru +8..+11°C, în raioanele de sud +9..+12°C, în raioanele de est +7..+11°C și în Capitală +9..+11°C.

Trebuie să menționăm că marți ziua va fi doar cu câteva grade mai cald decât noaptea, ceea ce este cumva puțin neobișnuit pentru această perioadă a anului. Astfel, în prima zi vară a anului 2021, temperatura aerului va oscila între +11..+16°С. Mai exact, vom avea în raioanele de nord +11..+14°C, în raioanele de centru +12..+15°C, în raioanele de sud +13..+16°C, în raioanele de est +12..+15°C și în Capitală +12..+14°C.

Meteorologii moldoveni precizează că miercuri, 2 iunie, se va menține vremea instabilă.

Vremea în prima zi de vară: cer noros, ploi puternice și alte surprize

Totodată, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul orașul Soroca - satul Camenca, va avea loc creșterea nivelului apei cu 20-50 cm, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova