Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mărturii: "Soția mea este imobilizată la pat, dar nu i-a fost frică se se vaccineze"

În timp ce unele persoane au posibilitate să se imunizeze împotriva COVID-19 și nu o fac, altele, care suferă de anumite probleme de sănătate, acceptă și riscul doar pentru a putea fi protejate de virusul nemilos.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, a povestit în studioul Sputnik Moldova despre experiența familiei sale la capitolul vaccinare împotriva coronavirusului.

Ar putea fi scoase unele restricții? Ce pregătește Ministerul Sănătății
Potrivit lui, soției sale, care este imobilizată la pat din cauza unor probleme de sănătate, nu i-a fost frică să se imunizeze. 

"Soția mea Felicia, care este într-o situație foarte dificilă de 14 ani, s-a vaccinat cu AstraZeneca, fiind imobilizată la pat. Ea, care avea cele mai mari contraindicații în poveștile unora că ar putea avea efecte adverse de riscuri de cuagulare a sângelui. Medicii știu că persoanele nemișcate la pat prezintă cele mai mari pericole de tromboze și dacă ar fi fost adevărat că AstraZeneca provoacă acele tromboze, ea ar fi fost în cel mai mare risc. Poate ar fi fost persoana numărul unu din țară cu cel mai mare risc. Nu este adevărat ce se speculează, sunt doar povești de adormit copiii", a povestit Boris Gîlcă, șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău.

Boris Gîlgă la fel s-a imunizat cu AstraZeneca, unul din primele vaccinuri care au ajuns în Republica Moldova. 

"Eu am putut alege și alt vaccin mai târziu, dar știu că toate sunt foarte bune, certificate și analizate. Am studiat minuțios vaccinul AstraZeneca. Pentru mine a fost un exemplu și faptul că familia regală a Marii Britanii s-a vaccinat cu acest produs. Este un vaccin fabricat la Oxford, care este un standart în știință și educație", a spus Gîlcă.
Mărturii: "Soția mea este imobilizată la pat, dar nu i-a fost frică se se vaccineze"

În concluzie, Boris Gîlcă a îndemnat cetățenii să se protejeze în continuare de coronavirus și să nu le fie frică de imunizare.

COVID-19: Chișinăul trece de la Cod Roșu la Portocaliu
"Rămânem în alertă în continuare. Urmărim situația epidemică. Nu ne relaxăm, nu lăsăm masca la o parte și alte reguli aniti-COVID. Nimeni nu ne dorim să revenim la acea presiune și la acele restricții dure pe care le-am avut în perioada pandemică, la incidența mare. Toți, indiferent de unde venim, avem oameni cunoscuți, rude, prieteni, care au trecut prin COVID-19 sau au decedat din cauza infecției. A fost o lecție dură pentru noi. Cei care nu s-au conformat de la început, nu voiau să respecte măsurile, să poarte măști, majoritatea au înțeles. O lecție dură și târzie. Important acum să nu mergem pe aceeași greblă", a declarat Boris Gîlcă, șeful adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, până acum 209 881 de cetățeni s-au imunizat cu prima doză de vaccin, iar 33 065 cu cea de-a doua.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova