Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia va contribui la găsirea soluției la problema transnistreană

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a mai declarat că Rusia susține integritatea teritorială a Republicii Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. În sala Aleksandr a Marelui Palat al Kremlinului, Vladimir Putin a acceptat scrisorile de accreditare a celor 23 de ambasadori nou-veniți ai statelor străine, inclusiv de la ambasadorul Republicii Moldova în Rusia – Vladimir Golovatiuc, relatează RIA Novosti.

Laboratorul biologic al SUA în Moldova provoacă îngrijorarea Moscovei - Onișcenko
ʺÎn abordările noastre de interacțiune cu Republica Moldova, pornim de la tradițiile de prietenie și de la valorile spirituale comune, care leagă popoarele noastre... Vom continua să contribuim la căutarea unei soluții juste la problema reglementării transnistrene, la încheierea unor acorduri privind statutul special al Transnistriei, garantat în mod fiabil, cu respectarea suveranității și asigurarea integrității teritoriale a Moldovei", a spus Putin marți, ținând un discurs în fața ambasadorilor străini.

Vladimir Golovatiuc a fost numit oficial ambasador al Moldovei în Rusia la 18 decembrie 2020. Candidatura lui Golovatiuc a fost aprobată de guvern și de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Moscova a aprobat lista țărilor ”neprietenoase” Rusiei – surpriză pentru România
Potrivit lui Golovatiuc, sarcina sa principală în calitate de ambasador al Moldovei în Rusia este protejarea intereselor cetățenilor moldoveni și a business-ului moldovenesc.

"Trebuie să ne definim clar prioritățile, să definim interesele țării. Politica ar trebui să fie cât se poate de pragmatică. Fără sărituri la dreapta sau la stânga", consideră Golovatiuc.

Înainte de această perioadă, Vladimir Golovatiuc a condus comisia pentru economie, buget și finanțe în organul legislativ.

Conform articolului 10 din Legea cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii sunt numiți și revocați de președintele Republicii Moldova la propunerea Guvernului. Propunerile pentru numirea în aceste funcții sunt înaintate guvernului de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în acord cu Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova