Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia

Evenimente solemne dedicate Zilei Victoriei și memoriei eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei au loc și la Comrat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Cântece patritotice, flori și dispoziție de sărbătoare. Acesta este atmosfera pe străzile centrale ale municipiului Comrat de Ziua Victoriei. 

De dimineață devreme, câteva sute de oameni s-au adunat în centrul Comratului. Coloana cetățenilor, ca și în alți ani, a pornit în marș de-a lungul străzii centrale „Lenin” din Comrat și s-a îndreptat spre Memorialul Gloriei Militare. Coloana a fost condusă de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și președintele Adunării Naționale Vladimir Kissa. 

Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia

„Consider că sărbătoarea Victoriei - 9 Mai - poate deveni Ziua unității noastre. O zi în care ne amintim că cele mai mari realizări ale omenirii au fost atinse atunci când oamenii s-au unit, au lucrat împreună și s-au susținut reciproc. 9 Mai este o zi de sărbătorire a păcii și a liniștii, a respectului și ajutorului reciproc. Ziua în care îi comemorăm pe cei care și-au dat viața pentru ca astăzi să trăim, să studiem și să lucrăm în pace și armonie", a menționat Irina Vlah.

Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia

Președintele Adunării Naționale din UTA Găgăuzia, Vladimir Kissa, a precizat că bunicii noștri au făcut totul pentru a putea trăi sub un cer liniștit, pentru a avea un viitor luminos

„Vreau să mă închin adânc în fața tuturor veteranilor. Trebuie să facem totul pentru ca copiii noștri să nu știe ce este războiul", a adăugat Vladimir Kissa.

Cum este sărbătorită Ziua Victoriei în Găgăuzia

Evenimentele dedicate celebrării zilei de 9 Mai se desfășoară în toate orașele din UTA Găgăuzia. Sărbătoarea se va încheia cu evenimentul de seară „1418 candele ale memoriei” și concertul de cântece militar-patriotice. Evenimentele de seară vor avea loc la Memorialul Gloriei Militare al municipiului Comrat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova