Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC se pronunță asupra ce partide au dreptul să participe la alegerile din 11 iulie

Membrii Comisiei Electorale Centrale se întrunesc în ședință astăzi, pentru a discuta 4 subiecte importante ce țin de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, inclusiv ce partide și organizații social-politice au dreptul de a participa la scrutin.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că ședința va începe astăzi, la 16:00. Primul subiect care va fi abordat ține de aprobarea regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Care partide nu vor intra în Parlament după 11 iulie
Subiectul doi vizează modificarea regulamentului privind modul de întocmire, prezentare și verificare a listelor de subscripție.

La fel, se va discuta despre lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul de a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

De asemenea, va fi abordat punctul care se referă la responsabilitățile suplimentare ale unor autorități, ale administrației publice centrale, ale autorităților administrației publice locale, precum și ale unor instituții, ce țin de asigurarea desfășurării în bune condiții a scrutinului parlamentar. 

Deja a treia zi de “perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate”

Amintim că în ședința din 5 mai, Comisia Electorală Centrală a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie.

Zeii țin cu belicoasa Sandu și s-au întors cu spatele la pașnicul Dodon

Documentul aprobat de CEC stabilește acțiunile ce urmează să fie întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de la competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Acest calendar urmează să fie transmis spre informare şi realizare în limita competențelor partidelor politice, instanței judecătorești, autorităților publice centrale și locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început în data de 5 mai.  

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest sens, au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova