Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție: Iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

În acest ani, creștiniii din majoritatea localităților din țară vor merge la cimitire pentru a-i pomeni pe cei morți. Iată cum va fi vremea în zilele de sâmbătă, duminică și luni.
Sputnik

Temperaturi generoase ca de vară, dar iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Vreme frumoasă prognozează meteorologii pentru cele două zile în care moldovenii merg la cimitire pentru a-i pomeni pe cei trecuți la cele veșnice.

Astfel, pe 9 mai, cerul va fi senin și vom avea parte de mult soare. La fel, ne vom putea bucura de temperaturi ridicate.

Pentru că într-un șir de localități Paștele Blajinilor este marcat sâmbătă, vom menționa că în acea zi, în data de 8 mai, va ploua în toate ele trei regiuni ale țării. Este adevărat că ploile vor fi de scurtă durată și fără intensitate.

Totodată, temperatura aerului va fi una confortabilă, cu maxime de +13..+16 grade Celsius în nordul țării, +14..+17 grade Celsius și +15..+18 grade Celsius.

Sfântul Gheorghe, Purtătorul de biruință – istorie și semnificație: Calendar Ortodox

În schimb, meteorologii prognozează pentru ziua de duminică temperaturi care vor varia între +15..+20° Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat precipitații nu sunt prognozate.

Nu va ploua nici luni, în cea de-a doua zi în care moldovenii merg la cimitire de Paștele Blajinilor. Pe 10 mai vremea va fi mai caldă. Temperaturile vor crește în medie cu 3 grade Celsius. Astfel termometrele vor indica între +18..+23° Celsius. 

Până a se bucura de aceste două zile cu soare în noaptea de vineri spre sâmbătă vom avea parte de ploi pe arii extinse. Pe 8 mai, ziua, sunt prognozate ploi slabe de scurtă durată, local cu descărcări electrice.

Vremea va fi răcoroasă. Mercurul în termometre va indica între +13..+18° Celsius. În acest an, decizia de a permite accesul în cimitire de Paștele Blajinilor se ia la nivel local, în funcție de codul instituit în fiecare localitate.

Atenție: Iată cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

 Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova