Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși

Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat cu ocazia Duminicii Luminate a Învierii lui Hristos pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii rușii care sărbătoresc. Telegrama de felicitare a fost publicată pe site-ul Kremlinului, informează RIA Novosti.

"Sărbătoarea Paștelui, întruchipând triumful vieții, bunătății și dreptății, are o imensă semnificație morală. Ea deșteaptă credința, speranța, dorința de a-i ajuta pe cei din jur", citează mesajul președintelui serviciului său de presă.

Putin a remarcat activitatea fructuoasă a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine în ceea ce privește menținerea păcii și bunei înțelegeri în societate, dezvoltarea dialogului interconfesional și interetnic.

Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși

”Biserica promovează neobosit în societate înaltele idealuri și tradiții familiale și, de asemenea, se îngrijește de educarea tinerei generații, face multe pentru a soluționa problemele sociale ", a adăugat șeful statului.

În mod deosebit, el a subliniat că prin activitatea sa Biserica a devenit un sprijin spiritual pentru milioane de oameni în actualele timpuri dificile.

Președintele i-a adresat felicitări Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii Kiril, menționând activitatea Bisericii în ceea ce privește păstra valorilor nepieritoare și participarea ei activă la viața socială.

„Astăzi, așa cum s-a întâmplat întotdeauna în timpuri dificile, Biserica își îndreaptă slujirea către sprijinul spiritual al oamenilor, ajutându-i  să reziste”, este menționat în telegramă.

Putin i-a felicitat de Paști pe creștinii ortodocși

O astfel de activitate responsabilă și solicitată este demnă de un sincer respect și recunoaștere, a conchis Putin.

Vladimir Putin, împreună cu Serghei Sobianin, au participat la slujba de Paști la Catedrala Hristos Mântuitorul. Serviciu divin a fost oficiat de Patriarhul Kiril al Moscovei și al întregii Rusii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova