Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a încheiat prima etapă de expertiză europeană a vaccinului ”Sputnik V”

Acum sunt în curs pregătirile pentru inspectarea platformei de producție. La finalizarea inspecției, o echipă de experți va evalua posibilitatea aprobării vaccinării ”Sputnik V” pentru utilizarea de urgență.
Sputnik

CHUȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Prima etapă de expertiză a  vaccinului rusesc ”Sputnik V” de către Agenția  Medicală Europeană s-a încheiat. În prezent, sunt în curs de desfășurare pregătirile pentru inspectarea platformei de producție, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko.

OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

"Am finalizat prima etapă de expertiză a Agenției Medicale Europene, așteptăm raportul și ne pregătim pentru inspectarea privind platformele de producție", a spus Murașko la ședința Consiliului Legislatorilor al Federației Ruse.

La încheierea inspectării, o echipă de experți a OMS și un grup de consultanță tehnică vor evalua posibilitatea aprobării vaccinării ”Sputnik V” pentru utilizarea de urgență.

”Sputnik V” este primul preparat înregistrat din lume pentru prevenirea coronavirusului. Acesta a fost dezvoltat de Centrul Gamalei în cooperare cu Fondul de Investiții Directe din Rusia, pe o platformă studiată și verificată a vectorilor adenovirușilor umani. Conform analizei datelor în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați, eficiența vaccinului ”Sputnik V” a constituit 97,6%, ea protejează pe deplin împotriva cazurilor severe de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova