Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spicherul Parlamentului Moldovei s-a adresat conducerii și poporului rus

Președintele forului legislativ al Moldovei a exprimat mulțumiri pentru ajutorul acordat țării noastre, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Consiliului Federației.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Președintele Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, a adresat cuvinte de mulțumire conducerii și întregului popor al Rusiei pentru ajutorul acordat Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă cauzată de criza pandemică. Ea a declarat acest lucru în cadrul întrevederii cu președintele Consiliului Federației Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko,.

”Am menționat că decizia autorităților Federației Ruse de a oferi Republicii Moldova un lot de 182 de mii de doze de vaccin anticoronavirus, cu titlu de asistență umanitară, este una de susținere a poporului țării noastre și de reconfirmare a bunelor relații existente. Decizia Federației Ruse a fost un răspuns prompt și operativ la solicitarea oficială pe care am adresat-o Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit spicherului, președintele Consiliului Federației a subliniat deschiderea pentru suport necondiționat poporului Republicii Moldova în această perioadă pandemică, care este una dificilă pentru întreaga lume. Totodată, Matvienko a menționat că Rusia a fost întotdeauna angajată în dezvoltarea bunelor relații cu Republica Moldova în toate direcțiile.

”În discuție am pledat pentru dezvoltarea relațiilor interparlamentare între cele două state, inclusiv pe filiera comisiilor permanente și grupurilor de prietenie. În opinia ambelor părți, Adunarea Interparlamentară a CSI reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare”, mai menționează Greceanâi.

Dodon: A fost găsit avion pentru livrarea vaccinului rusesc în Moldova

Întrevederea a avut loc în cadrul lucrărilor sesiunii plenare a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente, care se desfășoară la Sankt Petersburg, în aceste zile.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat pe 8 aprilie că Rusia a confirmat livrarea în Moldova a 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V” în calitate de ajutor umanitar. Dintre acestea, 62 de mii de doze vor fi repartizate în Transnistria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova