Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum decurge campania de vaccinare și când ar putea fi finalizată

Șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Angela Paraschiv, a vorbit despre campania de vaccinare din țara noastră. Iată cum decurge procesul de imunizare și ce rezultate își doresc să obțină specialiștii.
Sputnik
Cum decurge campania de vaccinare și când ar putea fi finalizată

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Angela Paraschiv și-a exprimat dorința ca procesul de vaccinare în Moldova să decurgă cu pași mai rapizi, astfel ca în viitorul apropiat țara noastră să ajungă la o acoperire vaccinală de 70 procente din numărul total al populației. Acest lucru însă este influențat de mai mulți factori.

"Un moment negativ este că nu avem suficient vaccin în țară pentru a desfășura o campanie de vaccinare mai rapidă. Un alt factor este numărul centrelor de vaccinare și acceptarea vaccinului de către populație. Adesea, suspiciunile și dubiile societății influențează negativ mersul vaccinării", a precizat Angela Paraschiv.

Potrivit specialistului, dacă în țară va fi suficient vaccin, iar populația va accepta imunizarea, atunci până la sfârșitul anului 2021 campania de vaccinare ar putea fi finalizată cu succes.

COVID: Numărul cazurilor confirmate este iarăși în creștere

Angela Paraschiv susține că țările precum Israel și Marea Britanie sunt un exemplu pentru Republica Moldova în contextul desfășurării procesului de vaccinare.

Amintim că, în data de 2 martie, în Republica Moldova a fost lansată campania de vaccinare. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii medicali, iar în prezent are loc imunizarea persoanelor care au peste 60 de ani, precum și cele care au vârsta între 18 și 60 de ani care mai suferă și de afecțiuni cronice și pentru care infecția cu COVID-19 ar reprezenta un risc sporit de deces. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova