Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Moldova ar putea vaccina un milion de cetățeni până la sfârșitul verii

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a răspuns, în cadrul emisiunii sale săptămânale, la întrebarea adresată de Sputnik Moldova, despre rata vaccinării în țară.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că, în prezent, trei mii de persoane sunt vaccinate zilnic împotriva COVID-19, însă dacă ar exista o cantitate suficientă de vaccinuri, ar fi posibilă imunizarea a circa 8-10 mii de cetățeni.

Rusia: Vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale
"Am vorbit cu specialiștii, ei spun că doar la Chișinău sunt gata să atingă rata de 3 000-4 000 de vaccinați pe zi. Întrebarea este disponibilitatea cantității necesare de vaccinuri. Dacă vom primi 400-500 de mii de doze până la sfârșitul lunii mai și mai cumpărăm aproximativ un milion de doze de vaccinuri ”Sputnik V”, la sfârșitul lunii iunie, deoarece prețul care va fi înregistrat este cel mai mic în comparație cu altele, aproximativ 10 dolari doza și este cel mai eficient vaccin, atunci cifra celor vaccinați zilnic va fi mai mare. Până la sfârșitul verii, putem ajunge la 1 milion de cetățeni vaccinați", a declarat Igor Dodon.

Fostul șef al statului susține că este acum în căutarea unui avion, cu ajutorul căruia să fie aduse gratuit cele peste 180 de mii de vaccinuri ”Sputnik V”, donate țării noastre de către Federația Rusă.

Krasnoselski spune când va ajunge în Transnistria vaccinul „Sputnik V”
Președintele PSRM a mai spus că doar după ce Moldova va avea un milion de cetățeni vaccinați, politicienii ar putea discuta despre alegeri parlamentare anticipate sau alte scenarii politice. 

Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Ministerul Sănătății anunță că până acum, 57 561 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în Republica Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova