Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Administratorii piețelor și centrelor comerciale cer extinderea programului de activitate

Administratorii piețelor și centrelor comerciale i-au cerut premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să permită extinderea programului de activitate ale acestora după ora 15:00, în funcție de situația epidemiologică din localitățile de reședință.
Sputnik

Mărul discordiei – Federația Rusă își închide piața pentru produsele moldovenești
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Peste o sută de agenți economici din țară, reprezentanți ai comerțului interior din cadrul mall-urilor, centre comerciale, marketuri, dar și administratori ai piețelor au participat luni la un dialog cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) și la el a participat și președintele CCI, Sergiu Harea.

În cadrul discuțiilor la care au participat peste 140 de reprezentanți ai sectorului privat și autorităților publice locale, administratorii piețelor și centrelor comerciale au venit cu propunerea de extindere a programului de activitate. Totodată, reprezentanții autorităților publice locale au cerut ca în piețele mici să nu fie aplicate aceleași măsuri de restricție ca și în piețele mari, iar modalitatea de activitate a acestora să fie la discreția APL.

Ce i-a făcut poliția bărbatului care a provocat scandalul din supermarket
Potrivit unui comunicat de presă al CCI, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, nu a dat un răspuns tranșant la solicitarea lor, dar a precizat că și autoritățile își propun această abordare: ca acțiunile de restricție să fie aplicate diferit în cazul piețelor sau centrelor comerciale și în funcție de gradul de alertă în fiecare regiune.

Urmează ca recomandările reprezentanților sectorului privat și autorităților publice locale să fie colectate de către Cancelaria de Stat și examinate de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

În final, Aureliu Ciocoi a îndemnat agenții economici să asigure respectarea măsurilor epidemiologice în incinta spațiilor administrate,  pentru a contribui la diminuarea ratei de infectări în țară. Dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, Guvernul interimar va solicita Parlamentului ridicarea stării de urgență.

Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova