Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pretorul sectorului Ciocana, eliberat din izolatorul CNA

Pretorul sectorului Ciocana, Sinigla Școlnic, cercetată într-un dosar de corupție, a fost eliberată din izolatorul CNA. Aceasta este cercetată în stare de libertate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a precizat pentru Sputnik Moldovacă pretorul sectorului Ciocana, Sinigla Școlnic, cercetată într-un dosar de corupție, a fost eliberată din izolatorul CNA, prin ordonanța procurorului. Acum, pretorul va fi  cercetat în stare de libertate. 

Un primar și complicele său au fost reținuți de CNA: Iată ce au făcut
Sinigla Școlnic a fost reținută în data de 30 martie. Potrivit oamenilor legii, din aprilie 2020 și până în prezent, pretorul Sinilga Școlnic, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit mită de la agenții economici care își desfășurau activitatea la terasele sezoniere sau de la cei care desfășurau activități de comerț stradal.

Sumele variau între 5 000 şi 10 000 lei, bani percepuți drept taxe pentru a proteja și facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea acestor activități interzise. 

Bănuiții au fost documentați mai multe luni, timp în care procurorii și ofițerii CNA au obținut înregistrări video și audio prin care faptele de corupție sunt demonstrate. Discuțiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înțelege clar modul organizării acestei scheme de estorcare de bani de la cei care practicau activități comerciale ilicite.

Sinilga Școlnic riscă până la 15 ani de privare de libertate, amendă și interzicerea dreptului de a ocupa funcții publice pentru o anumită perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova