Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin nu va permite Statelor Unite să vorbească cu Rusia de pe poziția forței - Kremlinul

Moscova consideră că este important să mențină dialogul cu Statele Unite, în pofida diferențelor, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 mar – Sputnik. Statelor Unite nu le va reuși să vorbească cu Rusia de pe poziția de forță, a declarat Kremlinul, potrivit RIA Novosti.

"Este imposibil. Americanii acum repetă ca pe o mantra - noi vom vorbi cu toata lumea de pe poziția de forță. Nici Putin, nici o altă persoană din conducerea Rusiei nu le va permite americanilor sau altcuiva să vorbească cu noi în acest fel. Acest lucru este exclus", a subliniat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, într-un interviu acordat publicației "Аргументы и Факты" ("Argumente și fapte"), comentând posibilitatea ruperii relațiilor diplomatice cu Washington.

"Să fiți sănătos!" - Putin a răspuns la acuzațiile lui Biden
În același timp, el a spus că Moscova consideră că este important să mențină dialogul cu Statele Unite, în pofida diferențelor. Peskov a adus drept exemplu reacția lui Vladimir Putin la recentele declarații nediplomatice ale liderului american Joe Biden. Pe 17 martie, într-un interviu acordat canalului TV ABC News, acesta din urmă a declarat că Putin "va răspunde pentru amestecul în alegeri" și l-a numit indirect pe omologul său rus "ucigaș".

Putin, ca răspuns, i-a dorit sănătate și a remarcat că "evaluarea altor persoane este același lucru cu a te privi în oglindă". Totodată, președintele Rusiei i-a propus lui Biden să continue discuția în direct și l-a îndemnat să nu amâne conversația pe un termen nedeterminat. Partea americană nu a oferit niciun răspuns la această propunere.

"Esența reacției lui (a lui Putin – n.red.) constă în inițiativa de a discuta, care a rămas fără răspuns din partea americanilor. Din punctul nostru de vedere, acum principalul lucru este să nu permitem relațiilor să alunece și mai jos. Și așa le-au fost aduse daune foarte mari, ele trebuie cumva reanimate. Prin urmare, trebuie să începem să vorbim", consideră reprezentantul Kremlinului.

Peskov a spus cine sunt prietenii Rusiei - Este și Moldova?

Peskov a adăugat că, având în vedere "acutizarea actuală fără precedent în relațiile bilaterale", ar fi interesant să înțelegem despre ce și cum vorbesc președinții.

"Dar aici este imposibil să luăm o decizie pentru cealaltă parte. Tango-ul se dansează în doi", a concluzionat el.

Relațiile ruso-americane, în mod tradițional, au un caracter tensionat. În 2014, ele s-au înrăutățit după lovitura de stat din Ucraina și revenirea Crimeii la Rusia. În 2016, după alegerile prezidențiale din SUA, Washingtonul a acuzat Moscova de ingerințe în procesul electoral. Rusia a respins în mod repetat toate acuzațiile, dar americanii impun în mod regulat sancțiuni împotriva cetățenilor ruși, companiilor rusești și a unor sectoare întregi ale economiei ruse. O nouă acutizare a început după declarațiile lui Biden în mass-media. Moscova l-a chemat pe ambasadorul Rusiei la Washington, Anatolii Antonov, la consultări.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova