Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consiliul Concurenței i-a răspuns administrației prezidențiale – ce spune instituția

Consiliul Concurenței a reacționat la adresarea consilierului prezidențial Sergiu Tofilat către Procuratura Generală cu privire înţelegerilor de cartel pe piaţa de carburanţi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Consiliul Concurenţei consideră că se încercă o antrenare a structurii în jocuri politice.

”Consiliul Concurenţei a luat act cu îngrijorare de tentativa Preşedinţiei RM prin intermediul consilierului Tofilat Sergiu de a exercita presiuni asupra Consiliului Concurenței prin denunţul adresat la Procuratura Generală”, menționează instituția într-un comunicat.

Consiliul a atras atenția asupra faptului că acest denunţ apare în condițiile în care conform Hotărârii Parlamentului nr. 29 din 12 martie, Consiliul Concurenței, până la data de 12 aprilie, urmează să prezinte Legislativului raportul de investigație a înțelegerilor de cartel.

Ce a spus directorul ANRE în Parlament despre majorarea prețurilor la carburanți

”Nedumerirea este cu atât mai mare cu cât Preşedinţia cunoştea despre acţiunile întreprinse de Consiliul Concurenţei în această direcţie, poziţia noastră fiind expusă inclusiv în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie curent”, subliniază structura.

Acțiunile administrației prezidențiale sunt calificate drept o încercare de a atrage Consiliul în jocuri politice.

”Reamintim şi cu această ocazie despre inadmisibilitatea atragerii Consiliului Concurenţei în jocuri politice, dar şi despre inadmisibilitatea exercitării presiunilor de orice fel asupra organului ce veghează asupra implementării corecte a legislaţiei concurenţiale”, conchide instituția.

Anterior, consilierul prezidențial în domeniul energeticii, Sergiu Tofilat, a anunțat că a depus un denunţ la Procuratură în privinţa înţelegerilor de cartel pe piaţa de carburanţi, solicitând  Procuraturii Generale să investigheze acest caz şi să tragă la răspundere persoanele vinovate. Denunţul, potrivit lui, va fi expediat Parlamentului, împreună cu solicitarea să iniţieze „o evaluare externă a activităţii Consiliului Concurenţei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova