Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA oferă detalii despre ancheta în cazul pretorului sectorului Ciocana

Pretorul sectorului Ciocana şi doi alți doi polițiști sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie. Aceștia au pretins bani pentru a proteja agenţi economici. Despre aceasta a anunțat CNA.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Potrivit unui comunicat emis de Centrul Național Anticorupție, din aprilie 2020 și până în prezent, pretorul Sinilga Școlnic, având o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit mită de la agenții economici care își desfășurau activitatea la terasele sezoniere sau de la cei care făceau comerț stradal.

Un polițist din Anenii Noi a ajuns în izolatorul CNA: Iată pentru ce a cerut mită
Sumele variau între 5 000 şi 10 000 lei, bani percepuți drept taxe pentru a proteja și facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea acestor activități interzise. 

Bănuiţii au fost documentaţi mai multe luni, timp în care procurorii şi ofiţerii CNA au obţinut înregistrări video şi audio care demonstrează faptele de corupție. Discuţiile dintre complici au avut loc chiar în incinta Preturii sectorului Ciocana, iar din înregistrări se înţelege clar că aceştia au organizat o schemă de estorcare de bani de la cei care desfăşoară activitate de antreprenoriat în raza lor de competenţă.

Pretorul împreună cu şeful adjunct al IP Ciocana au fost duşi la CNA pentru audieri. Sinilga Școlnic fost plasată în izolator pentru 72 de ore şi riscă până la 15 ani de puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă. Cât despre pedeapsa polițiștilor, deocamdată nu se cunoaște ce riscă aceștia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova