Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ulanov după consultările cu Sandu: Prioritară este numirea unui Guvern

Deputații fracțiunii Partidului Șor și Grupului Pentru Moldova au avut discuții cu președintele Maia Sandu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 mart - Sputnik. Prioritatea pentru Republica Moldova în acest moment este numirea unui Guvern și gestionarea crizei pandemice. Declarația a fost făcută de deputatul Platformei parlamentare Pentru Moldova Denis Ulanov după consultările cu președintele Maia Sandu.

Batrîncea: Majoritatea parlamentară dorește consultări cu Maia Sandu

El a menționat că șeful statului a fost informat din nou că în Parlament există o majoritate absolută formalizată, care a propus candidatura lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. Ulanov mai spune că procedurile de învestire a celor doi candidați la funcția de premier propuși de președintele țării au fost mimate, întrucât niciunul dintre candidați nu și-a dorit să fie votat. 

„Am avut un dialog deschis și constructiv. I-am transmis doamnei președinte că există o majoritate care a înaintat un candidat la funcția de premier. Țara nu poate sta atâta timp, până la alegerile anticipate, fără un Guvern plenipotențiar”, a precizat deputatul fracțiunii Șor.

Totodată, el a afirmat că nu crede că alegerile anticipate parlamentare vor soluționa problemele Republicii Moldova.

Astăzi, la consultările cu președintele Maia Sandu participă deputații PSRM, Pentru Moldova și cei ai Partidului ”ȘOR”. Săptămâna trecută, Maia Sandu a inițiat consultări după tentativa eșuată de învestire a Guvernului Grosu. La discuții au participat doar deputații din PRO Moldova, PD, PAS și PPDA.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova