Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protecție triplă oferită de vaccinul rusesc ”EpiVacCorona”

Studiile clinice au arătat că peste 21 de zile de la administrarea celei de a doua doze, toți participanții la testare au dezvoltat anticorpi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului "EpiVacCorona" formează o protecție imună triplă, a comunicat ”Rospotrebnadzor”. Datele cu privire la principiile de funcționare a preparatului sunt publicate pe site-ul oficial al instituției, informează RIA Novosti.

Anticorpii împiedică interacțiunea proteinei S a coronavirusului cu receptorul celulei - așa se formează prima linie de apărare. A doua linie este formată de anticorpii care nu permit contopirea învelișului virusului cu membrana celulară, prevenind pătrunderea SARS-CoV-2, menționează  ”Rospotrebnadzor”.

În Rusia a început producerea vaccinului "CoviVac"

Dacă agentul patogen a pătruns totuși în celulă, intră în acțiune o a treia linie de apărare: sunt activate celulele sistemului imunitar, cum ar fi macrofagele, neutrofilele și ”killerii” naturali.

Sandu: Ne dorim suportul Rusiei pentru acces la vaccinul ”Sputnik V”>>>

Anterior, revista "Инфекция и иммунитет"  („Infecția și imunitatea”) a publicat rezultatele primei și celei de-a doua faze de testare clinică a vaccinului pe voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Rezultatele au arătat că, la 21 de zile de la primirea celei de-a doua doze, toți participanții au dezvoltat anticorpi.

EpiVacCorona este cel de al doilea vaccin (după Sputnik V) înregistrat în Rusia pentru prevenirea infecției cu coronavirus. Preparatul nu conține virus viu și formează imunitate datorită utilizării peptidelor sintetizate artificial.

Dr. Alberts: Beneficii nete ale vaccinului rusesc față de alte vaccinuri>>>

În Rusia, au fost create de asemenea încă două vaccinuri împotriva COVID-19 – este vorba de primul vaccin din lume împotriva coronavirusului "Sputnik V", dezvoltat de Centrul Gamalei împreună cu Fondul de Investiții Directe al Rusiei (RDIF), precum și vaccinul "CoviVac”, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova