Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ar putea fi modificată Constituția pentru a ieși din blocaj - iată ce spune Dodon

Președintele PSRM a vorbit în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde” despre posibilitatea modificării Constituției Republicii Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Președintele PSRM Igor Dodon a explicat cum ar putea fi modificată Legea Supremă a țării, astfel încât să fie evitat în viitor un blocaj constituțional de felul celuia în care ne-am pomenit acum. 

Igor Dodon: Voi fi prim-ministru

Liderul socialiștilor susține că în Constituție ar trebui să fie indicat un termen pentru președinte să promulge legile adoptat e de Parlament. 

„Dacă în 15 zile dacă președintele nu promulgă – legea intră în vigoare”, susține Igor Dodon.

O altă prevedere, consideră politicianul, trebuie să se refere la procedura de nominalizare a candidatului la funcția de prim-ministru. 

„Majoritatea parlamentară înaintează candidat. Dacă nu-i place, într-o lună, două sau trei atribuțiile vor trec la speakerul Parlamentului. Doar că pentru a modifica Constituția este nevoie ca proiectul de amendare să stea la Curtea Constituțională 6 luni, apoi să fie votat de Parlament. Acum nu știu dacă putem aștepta atât. Dar în viitor s-ar putea aplica acest mecanism, pentru a evita blocajele”, a spus Igor Dodon. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova