Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon a anunțat ce vaccin este gata să-și administreze

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că este gata să se vaccineze împotriva coronavirusului și a spus ce preparat ar vrea să-i fie administrat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că vaccinurile împotriva coronaviruslui sunt soluția cea  mai eficientă pentru ca oamenii să se protejeze de infecție. El a anunțat că este gata să se vaccineze. 

”Dacă va fi vaccinul rusesc în Republica Moldova, eu sunt gata să mă vaccinez cu el ca să dau un exemplu tuturor ca să nu aibă frică”, a declarat Igor Dodon. 

Vaccinurile de pe platforma COVAX au ajuns în Republica Moldova

În același timp, liderul PSRM spune că nu este împotriva altor vaccinuri. 

”Noi trebuie să înregistrăm toate vaccinurile și din est, și din vest. Ați văzut că recent a fost anunțată lista de 10 vaccinuri recomandate pentru Moldova. Acolo sunt și americane, europene și vaccinul rusesc Spunik-V. Eu cred că toate vaccinurile trebuie să fie înregistrate, iar mai departe fiecare cetățean trebuie să decidă. Eu cred că vaccinurile trebuie să fie oferite gratis. Noi trebuie să facem tot posibilul ca vaccinurile să fie gratis, iar cetățenii să aleagă ce fel de vaccin, dar să fie benevol și gratis”, a subliniat liderul PSRM. 

Cât ține de bani pentru procurarea vaccinurilor, fostul președinte al țării susține că bani sunt prevăzuți pentru asta. 

”Din fondul de rezervă al Guvernului, acele 161 de milioane aprobate de noi anul trecut, cel puțin jumate, 60-80 de milioane, ar putea fi folosite la această etapă ca să începem procedura de achiziție. Noi nu trebuie să pierdem timpul, ci trebuie să achiziționăm mai repede câteva sute de mii de vaccinuri în decurs de maxim o lună ca să începem vaccinarea în masă a cetățenilor”, a precizat Igor Dodon.

Recent, Comisia Europeană a anunțat că nu exclude includerea vaccinului rusesc ”Sputnik V” în portofoliul comun al comenzilor. În prezent, pe piața Uniunii Europene există trei vaccinuri pentru care au fost eliberate autorizații de punere pe piață: al companiei Pfizer/BioNTech (până la 600 milioane de doze), Moderna (două contracte a câte 460 milioane de doze) și AstraZeneca (până la 400 de milioane de doze). Până acum, 3 849 lucrători medicali din Republica Moldova au fost vaccinați împotriva coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova