Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a afectat pandemia viața tinerilor din Moldova

Care ar fi politicile de stimulare a tinerilor în perioada post-COVID? Este sau nu emigrarea printre prioritățile tinerii generații? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Obiectiv".
Sputnik

Potrivit datelor oficiale, cele mai afectate domenii de activitate au fost anume segmentele unde activează cei mai mulți angajați tineri. În mare parte, tinerii munceau în sectorul HoReCa, iar din cauza restricțiilor și a limitării numărului de angajați, mulți dintre aceștia au rămas fără o sursă de venit. 

Activistul civic Dumitru Roibu este de părere că, în lipsa unor politici de stimulare, fenomenul emigrației ar putea crește în perioada post-COVID. Dacă unii tineri au reușit să se reprofileze, alții aleg calea străinătății.

"Prin intermediul autorităților trebuie să întreprindem toate măsurile necesare pentru a ajuta societatea în aceste momente de criză, inclusive tinerii. Toate restricțiile vin cu anumite consecințe, printre care și creșterea numărului de tineri care împrumută bani de la bănci și tineri care pleacă peste hotare, cu riscul de a ne se mai întoarce. Statul trebuie să intervină cu măsuri, iar noi, societatea, să fim solidari în această perioadă complicată", a remarcat Dumitru Roibu.

Potrivit unor date, peste două mii de tineri din țara noastră și-au pierdut locul de muncă în 2020. La nivel global, s-a constatat că cel mai înalt nivel de anxietate, dar și consecințe negative asupra stării psiho-emoționale, au fost înregistrate în rândul tinerilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova