Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va proceda Ministerul Sănătății în cazul celor care vor refuza vaccinarea - Video

Șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice, Daniela Demișcan, a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova ce se va întâmpla cu cei care vor refuza să li se administreze vaccinul împotriva COVID-19.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Daniela Demișcan susține că la Ministerul Sănătății s-a instituit un grup de comunicare privind vaccinarea anti - COVID - 19. Acesta va fi responsabil de comunicarea cu oamenii în privința procesului de imunizare.

”Noi deja nu vom mai lupta cu persoanele care nu cred în vaccinare. Noi vom merge pe persoanele ezitante, acele persoane care ar dori să se vaccineze, dar sunt incerți în această decizie. Noi vom lucra în primul rând cu aceste persoane, și în primul rând lucrătorul medical va veni cu informații bazate pe dovezi”, a declarat pentru Sputnik Moldova șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice, Daniela Demișcan.

Amintim că astăzi, 1 martie, în Republica Moldova începe campania de imunizare. Primele persoane care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 vor fi angajații sistemului medical.

Scăpăm sau nu de pandemie după vaccinarea în masă: Prognoza autorităților - Video

Dar trebuie să știm că și în acest caz vor exista etape. Mai întâi de toate vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale.

Ulterior, va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. 

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar. Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova