Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Ce au discutat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Derek Jogan și cu noul șef al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander.
Sputnik

CHIȘINĂU 24 feb - Sputnik. Oficialii au discutat despre asistența oferită de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în domeniile ce țin de promovarea democrației, a bunei guvernări și a dezvoltării economice, inclusiv modul în care acestea s-au adaptat la realitățile pandemice pe durata anului trecut.

Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Ce au discutat

În cadrul întrevederii, șeful statului a precizat că prioritățile USAID în anul curent ar trebui să reflecte probleme imediate ale țării noastre, în special atenuarea consecințelor sociale și economice ale pandemiei.

Maia Sandu și noua tentativă de a armoniza puterea în țară

Totodată, Maia Sandu a menționat necesitatea sprijinirii Întreprinderilor Mici și Mijlocii și a fermierilor, ca să poată face față crizei economice.

Directorul USAID, Scott Hocklander, a precizat că asistența oferită de Statele Unite are scopul de a susține parcursul democratic și european al Republicii Moldova. Astfel, prioritățile USAID în Republica Moldova vor viza și în continuare dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, combaterea corupției, susținerea instituțiilor mass-media independente și a educației pentru media printre cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova