Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

15 milioane de euro pentru combaterea efectelor COVID-19

Președintele Maia Sandu a anunțat că a semnat un acord de finanțare cu Comisia Europeană. Acesta prevede alocarea a 15 milioane de euro pentru a ajuta Republica Moldova să iasă din criza declanșată de pandemie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat acordul cu Comisia Europeană.

Maia Sandu, împotriva curentului: vrea intervenția fermă a statului în economia țării

„În urma semnării acestui acord, țara noastră va primi un ajutor de 15 milioane de euro, care ne va sprijini în eforturile de combatere a efectelor pandemiei. (...) Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici și mijlocii. Voi cere, totodată, instituțiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocați acești bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a menționat Maia Sandu.

Anterior, șeful statului a precizat că ajutorul financiar de 15 milioane de euro a fost promis în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la Bruxelles.

Anterior, ea a semnat un decret pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova