Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin: Naționalismul ”de grotă” îi dăunează Rusiei

Naționalismul de grotă, al cărui lozincă este ”Rusia pentru ruși” doar le dăunează rușilor și Rusiei a subliniat Putin.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Pentru a păstra țara multinațională, reprezentanții tuturor etniilor trebuie să simtă susținere, naționalismul de grotă doar îi dăunează Rusiei, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin, informează RIA Novosti.

Putin, despre situația din Donbas și motivul atacurilor asupra Rusiei

”Poporul rus este cel care a constituit statul. Este baza Rusiei noastre multinaționale. Și în acest sens rușii, poporul rus sunt interesați de păstrarea țării, unde el este forța constituantă de bază. Însă pentru a păstra Rusia, care este un stat multinațional și multiconfesional, este necesar ca reprezentanții tuturor etniilor, chiar și a celor mai mici, să simtă că aici este Patria lor, că nu au o alta. El este protejat aici și este gata să-și dea viața pentru apărarea țării noastre”, a declarat Putin în cadrul întrevederii cu conducătorii fracțiunilor Dumei de Stat, comentând discursul liderului PLDR Vladimir Jirinovski.

Putin a subliniat că toți sunt interesați de acest lucru. ”Și iată dacă vom reflecta, dacă vom privi problema din acest punct de vedere, vom înțelege că naționalismul de grotă, al cărui lozincă este ”Rusia pentru ruși”, doar le dăunează rușilor. Dor îi dăunează Rusiei. Și contribuie la destabilizarea ei din interior. Iar acest lucru noi nu-l putem admite”, a subliniat el.

Președintele a menționat că cultura fiecărui popor, istoria lui, izvoarele sale au fost cinstite, dezvoltate și respectate în Rusia.

Putin a amintit chiar și de unele detalii istorice.

Putin: Lipsa accesului la vaccin reprezintă o amenințare globală

”Sunteți specialist mai mult, evident, în Orient, în ceea ce ține de Turcia inclusiv. Au venit, ați spus, barbarii din Orient, au distrus imperiul creștin. Însă înainte ca să vină barbarii din Orient, și știți la fel de bine acest lucru, au venit mai întâi cruciații din Occident și au slăbit acest imperiu creștin. Și doar apoi au fost aplicate ultimele lovituri și el a fost cucerit”, a spus președintele rus.

El a subliniat că trebuie ținută minte această istorie, nu trebuie dată uitării.

Putin a fost de acord totodată că poporul rus este cel care a constituit statul, după cum este menționat în Constituția reînnoită.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova