Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ajutor umanitar în valoare de 2 milioane de euro va ajunge în Moldova

Un lot de materiale de protecție împotriva noului coronavirus va ajunge în zilele următoare în țara noastră din România.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de mănuși în valoare de 2 milioane de euro va fi oferit Republicii Moldova de România ca răspuns la solicitarea autorităților de la Chișinău de ajutor în lupta cu pandemia.

Primul deces din România după vaccinare

Informația a fost publicată de președintele Republicii Moldova, Maia Sadu pe pagina sa de Facebook. Aceasta spune că ajutorul vine ca urmare a discuțiilor pe care le-a avut cu președintele României Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Florin Cîțu.

Totodată, Sandu spune că în urma acestor discuții, dar și a altor cu înalți oficiali din Uniunea Europeană, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații.

Astfel, România este prima țară din Uniunea Europeană care a reacționat imediat la solicitarea de ajutor în lupta cu pandemia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova