Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un reporter american s-a vaccinat cu ”Sputnik V” – iată ce a povestit

Un jurnalist american a povestit despre experiența sa de vaccinare cu preparatul rusesc ”Sputnik V” - cum a decurs totul și cum se simte acum.
Sputnik

CHUȘINĂU, 11 feb – Sputnik. Reporterul corporației radio americane National Public Radio, Lucian Kim, a relatat cum s-a vaccinat cu Sputnik V la Moscova.
Jurnalistul și-a administrat prima componentă a preparatului, iar peste trei săptămâni va reveni pentru a doua doză. Potrivit lui, “totul a fost foarte simplu”: s-a înregistrat la cea mai apropiată policlinică de stat. El a reușit să se vaccineze în virtutea profesiei sale.

Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet

Nu a existat niciun fel de coadă, iar întregul proces Kim îl consideră foarte bune organizat și standardizat, asistenta medicală i-a făcut injecția în așa fel, încât nu a simțit nimic.

Apoi medicii i-au oferit recomandări cum trebuie să se comporte în următoarele zile: să nu meargă la piscină, sauna sau sală de sport. De asemenea, trebuie să renunțe temporar la consumul de alcool.

Bărbatul susține că după această procedură se simte excelent.

Fiind întrebat dacă avea o anumită frică legată de vaccinare, Kim a declarat că avea anumite temeri.

“Însă am vorbit cu experți și niciunul dintre cei cu care am discutat acest subiect nu mi-a spus despre oarecare probleme legate de acest vaccin”, a explicat reporterul.

De asemenea, el a amintit despre publicarea rezultatelor studiilor clinice ale vaccinului în revista Lancet. Îngrijorările, explică Kim, erau legate mai curând de transportarea și păstrarea preparatului, însă ”Sputnik V” poate fi păstrat într-un frigider medical simplu, spre deosebire de alte vaccinuri.

“În cele din urmă, am decis că ”Sputnik V” este mai bine decât lipsa oricărei protecții”, a conchis Kim.

Anterior, alți câțiva jurnaliști au anunțat că s-au vaccinat cu ”Sputnik V”: reporterii televiziunii NRK, Jan Espen Kruse, și reporterul The New York, Andrew Kramer.

Preparatul ”Sputnik V” a fost înregistrat în luna august al anului trecut. Vaccinul împotriva coronavirusului a fost creat de Centrul Gamaleia în cooperare cu RFPI, în baza platformei vectorilor adenovirusului uman.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova