Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă cu plămânii după infectarea cu noul coronavirus

După trei - șase ore de la intrarea în organism a noului coronavirus, acesta provoacă schimbări metabolice în celulele umane și distruge unele membrane. 
Sputnik

CHIȘINĂU 31 ian - Sputnik. Experții din cadrul Universității din Boston și Laboratorului Național pentru boli infecțioase au reușit să determine modul în care SARS-CoV-2 afectează plămânii în primele ore după infecție. Despre acest lucru se menționează într-un articol de pe portalul MedicalXpress.

Este oficial! Când vor ajunge în Moldova primele loturi de vaccin împotriva COVID-19

Ca oamenii de știință să poată realiza experimentul, aceștia au crescut artificial celule care au o structură similară cu celulele pulmonare umane.

Studiul a arătat că agentul patogen începe să infecteze țesuturile în decurs de o oră după intrarea în plămâni.

„Cel mai interesant aspect este numărul de căi moleculare pe care le afectează noul corovirus. Acesta reconstruiește complet celulele pulmonare”, a precizat omul de știință Andrew Emily.

Potrivit expertului, SARS-Cov-2 după trei - șase ore de la intrarea în plămâni, modifică procesele metabolice din celule. 

Specialiștii speră că rezultatele cercetărilor lor vor contribui la crearea unor medicamente și tratamente mai eficiente pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova