Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Emoționant: Filmuleț sensibil, difuzat în transportul public

Anul 2021 a început cu realizări frumoase pentru Asociația Obștească "Sunshine". Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la directoarea Asociaței, Ala Burlaca.
Sputnik
Emoționant: Filmuleț sensibil, difuzat în transportul public

Începând cu anul 2021, în mijloacele de transport public din Capitală în care sunt instalate ecrane digitale este difuzat un desen animat informativ despre copiii cu sindromul Down. Această inițiativă a fost realizată în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău.

"Avem nevoie de susținerea autorităților și societății. Din transportul public încep privirile urâte, vorbele. Viziunea societății trebuie schimbată. Filmulețul transmite un mesaj profund și sensibil în care oamenii sunt îndemnați să accepte persoanele cu sindromul Down și să înțeleagă cât de importantă este susținerea fiecărui individ pentru ca această categorie de persoane să fie integrată cât mai ușor în societate", a subliniat Ala Burlaca.

De menționat este că desenul informativ a fost lansat la finele anului 2020, fiind o premieră pentru Republica Moldova. Chiar și sonorizarea videoului a fost făcută de o fetiță cu sindromul Down. Proiectul a fost realizat cu suportul Fundației Est Europene.

Conform estimărilor, în țara noastră se nasc anual în jur de 50 de copii cu sindromul Down. Totuși, nu există date statistice cu privire la numărul exact de persoane cu acest sindrom.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova