Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ungaria – prima țără din UE care a aprobat vaccinul Sputnik V

Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria a înregistrat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, a declarat Fondul rus de investiții directe.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Ungaria a devenit primul stat din UE care a permis oficial utilizarea vaccinului "Sputnik V" pe teritoriul său.

"Fondul rus de investiții directe anunță înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V de către Institutul Național de Farmacologie și Nutriție din Ungaria (OGYEI)", a precizat fondul.

Vaccinul a fost înregistrat în Ungaria conform unei proceduri accelerate de obținere a autorizației de utilizare de urgență (emergency use authorization) a vaccinului în baza datelor studiilor clinice din Rusia și a unei evaluări cuprinzătoare a preparatului de către experții din Ungaria.

Un expert a dezvăluit diferența "inovatoare" a Sputnik V față de alte vaccinuri

Conform unei proceduri similare, vaccinul "Sputnik V" a fost înregistrat anterior în Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. De asemenea, preparatul este înregistrat în Rusia și Belarus.

"Ungaria este prima țară din UE care a apreciat la justa valoare avantajele vaccinului rus "Sputnik V" și care a aprobat utilizarea acestuia pe teritoriul său. Aceasta este o decizie importantă care demonstrează evaluarea ridicată a siguranței și eficacității vaccinului la un nivel de peste 90% de către partenerii noștri din Ungaria", a spus șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova