Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este consilierul prezidențial Ana Revenco

Pe internet nu există prea multe informații despre Ana Revenco, numită astăzi conslier prezidențial pe proble de securitate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Se știe că Ana Revenco s-a născut la Chișinău, a desfășurat mai multe activități împotriva traficului de persoane și a ajutat cetățenii social-vulnerabili.

STUDII

Ana Revenco are studii superioare și o diplomă în management internațional, în special în managementul organizațiilor non-guvernamentale.

ACTIVITATEA PROFESIONALĂ

  • 2001-2012, 2015-2020 - fondator și director executiv al organizației ”La Strada” din Moldova;
  • 2012-2015 - a ocupat funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;
  • 2019 - a devenit expert în combaterea traficului de persoane la Consiliul Europei;
  • La 21 ianuarie 2021, a fost numită consilier prezidențial pe probleme de securitate și secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Decretul corespunzător a fost semnat de șeful statului, Maia Sandu.

Pe parcursul activității sale în organizații internaționale, Ana Revenco a contribuit la dezvoltarea unei strategii de combatere a traficului de persoane, în special a femeilor, a violenței domestice și abuzurilor sexuale asupra femeilor și fetelor. De asemenea, a acordat atenție luptei împotriva exploatării sexuale a copiilor. În 2014, ea a primit medalia Meritul Civic. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova