Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Chișinău: Spitalele se pregătesc de vaccinare

Numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 va crește în următoarea perioadă. Despre aceasta a anunțat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearaschi, a prezentat situația eidemică din municipiu. Ea a precizat că numărul cazurilor de COVID-19 confirmate zilnic ar urma să crească. 

COVID bate în retragere? Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi
"În municipiul Chișinău, la ziua raportării sunt 64 460 de cazuri de COVID-19 confirmate, recuperate - 49 511 și 1 063 de decese. Răman afectate aceleași grupe de vârstă de la 30 la 39 de ani și de la 60 de ani în sus. De asemenea, duminică (17 decembrie), în spitalele din Capitală erau internați 680 de pacienți, dintre care 72 de pacienți în stare foarte gravă, 232 - în stare gravă, 380 - în stare medie. Alți 2 149 de pacienți se află în tratament la domiciliu, cu forme ușoare de coronavirus", a declarat Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

În prezent, 62 de elevi din Chișinău sunt infectați cu coronavirus, iar 605 se află în autoizolare. Totodată, Tatiana Bucearschi a anunțat că în contextul în care a fost aprobat planul de imunizare împotriva COVID-19, s-a dispus pregătirea specialiștilor care vor fi implicați în procesul de vaccinare. 

"Am început cu instruirea personalului, pregătirea și definitivarea listelor persoanelor care se vor vaccina și consultări cu Ministerul Sănătății. La prima etapă, vor fi imunizați lucrătorii din instituțiile medicale, după care adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, anagajții MAI, lucrătorii penitenciarelor, cei din sistemul edicațional și personalul din domeniul social. La etapa a treia vor fi vaccinați ceilalți cetățeni", a mai spus Tatiana Bucearschi. 

Programul național de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe la începutul lunii februarie. În prezent, Republica Moldova este în așteptarea primului lot de vaccinuri. Precizarea a fost făcută anterior de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Potrivit specialiștilor, pentru a ieși din criza pandemică este necesară vaccinarea a cel puțin 65% din populație. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova