Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Situația epidemică la începutul anului 2021

Rata cazurilor noi de infectare cu COVID-19 rămâne înaltă, chiar dacă în ultimele zile s-a înregistrat o ușoară descreștere. Despre situația epidemică din țară la începutul anului 2021 am aflat în cadrul emisiunii "ATITUDINI".
Sputnik
COVID-19: Situația epidemică la începutul anului 2021

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, șeful Secției Supraveghere Epidemiologică a Gripei și Infecțiilor Respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a menționat că în prezent situația epidemică din țară rămâne tensionată, deși cifrele arată o scădere a numărului de noi infectări cu COVID-19.

"Datele oficiale arată o scădere a cazurilor de infecții noi față de finele anului 2020, însă situația rămâne delicată și dificilă. La finele anului 2020 erau înregistrate peste o mie de cazuri, în prezent cifra ajungând la peste 600 de cazuri noi pe zi. Această scădere prezintă o dinamică obișnuită a procesului epidemiologic", a remarcat invitatul.

Totodată, Ștefan Gheorghiță și-a exprimat temerea că numărul cazurilor printre moldoveni ar putea crește semnificativ, întrucât în ajun de sărbători mulți oameni au plecat la odihnă peste hotare, iar unii cetățeni muncesc în continuare în țările cu risc sporit de infectare.

Totodată, aproximativ 30 la sută dintre cetățeni fac parte din categoria celor asimptomatici și nici nu bănuiesc că sunt o sursă de transmitere a infecției.

Specialistul a îndemnat populația să respecte în continuare măsurile impuse de către autorități în vederea stopării răspândirii coronavirusului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova