Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Ion Chicu despre autodizolvarea Parlamentului

Fostul premier Ion Chicu spune că o eventuală autodizolvare a Parlamentului nu este posibilă. El a calificat recenta sesizare depusă la Curtea Constituțională drept o invenție.
Sputnik
Ce spune Ion Chicu despre autodizolvarea Parlamentului

Fostul premier Ion Chicu și-a prezentat demisia la sfârșitul lunii decembrie anul trecut, tocmai pentru a declanșa procedura de dizolvare a actualului Parlament. Chicu spune că sunt două căi legale de dizolvare a Legislativului care sunt descrise în Constituție, iar restul sunt invenții.

„Prima cale a fost lansată prin demisia Guvernului, iar președintele este obligat să desmneze un candidat la funcția de pemier, așa spune o hotărâre a Curții Constituționale din august 2020. A doua cale este când Parlamentul nu adoptă legi timp de 90 de zile. Restul sunt invenții, nu este prevăzută o așa posibiltate de autodizolvare a Parlamentului. Există și o hotărâre a CC care spune că așa ceva nu este posibil nici cu două treimi nici cu 110% nu se poate”, a precizat Ion Chicu.

Deputații PAS au depus pe 31 decembrie a sesizare la Înalta Curte, pentru a obține o interpretare privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului cu votul a două treimi din deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova