Rusia nu vrea război. Moscova previne dezvoltarea conflictelor, înțelegând, în mod clar, că «partenerii», rămași în urmă în domeniul tehnologiei armelor, nu vor putea trece «linia roșie».
Ministerul rus al Apărării avertizează direct «partenerii»: «Activitatea NATO în apropierea granițelor rusești poate duce la incidente grave”. Prezența crescândă a Alianței Atlanticului de Nord de-a lungul frontierelor Rusiei și declarațiile iresponsabile ale unor politicieni din Europa de Vest provoacă o reacție acută.
Într-o astfel de situție, Federația Rusă ia măsuri «oglindite» și este semnificativ înaintea Occidentului în domeniul armelor de înaltă tehnologie.
Integrare maniacală
Dacă Pentagonul și partenerii lui europeni ar avea cel puțin o jumătate de șansă de succes militar în teatrul rus de operațiuni (ТВД), Moscova ar fi simțit deja de mult timp pe «pielea sa» «proiecția puterii» NATO cu scopul de a «corecta regimul» – pentru a exploata în continuare teritoriului țării în interesul Occidentului colectiv. Nimeni nu a uitat «Operațiunea Forțele Aliate» în Iugoslavia, «Operațiunea Furtună în deșert» în Irak și «Operațiunea Zorii Odiseei» în Libia. Cu toate acestea, Washingtonul și Bruxelles-ul au mâini prea scurte și slabe pentru astfel de operațiuni. Alianța pur și simplu nu are un răspuns la armele ruse de înaltă tehnologie, precum «Avangard», «Iskander», «Zircon», «Kinjal», «Poseidon», «Borei-A» și «Yasen-M». Nu există analogi în ceea ce privește caracteristicile acestora.
Autorii strategiei – principalii lideri militari Michael M. Gilday, David H. Berger și Karl Schultz – au exagerat, în mod clar, în ceea ce privește îngrijorarea pentru soarta a celor 30 de milioane de muncitori americani conectați cu marea, 90% din traficul comercial în valoare de 5,4 trilioane de dolari pe an și fluxul de informații transmis prin cablurile submarine (10 trilioane de dolari de tranzacții anual).
Iresponsabilitate evidentă pe punctul de a fi nesăbuință. Trebuie oare reamintit faptul că prima testare a rachetei americane aeriene hipersonice HAWC, lansată pe 25 decembrie, s-a încheiat cu eșec, iar alte rachete nu sunt și, respectiv, în 2020, testări nu vor mai fi. Sistemele americane «cu rază lungă de acțiune» nu au fost niciodată testate împotriva unui oponent de înaltă tehnologie. În schimb, talibanii, slab înarmați (fără aviație și marină), au învins de fapt Statele Unite și aliații săi, într-o campanie afgană de 20 de ani (cu participarea a până la 100.000 de militari americani în vârful activității operative). Hegemonul «indestructibil», «decisiv» și «virtuos» (așa cum se poziționează SUA pe sine) a arătat o disfuncție absolută în Afganistan. Într-un război real cu «adversarii principali» (Federația Rusă și Republica Populară Chineză), grupurile de transport aerian ale Marinei SUA vor deveni ținte bine vizibile pentru rachetele anti-navă și hipersonice de înaltă precizie. Notăm că eficacitatea în luptă a aliaților europeni ai NATO este la fel de incertă.
Rusia și China prețuiesc mult prea mult coexistența și dezvoltarea pașnică. Aceste țări au păstrat memoria istorică a milioanelor de victime ale războaielor din secolul trecut. Statele Unite au pierdut mai puțini oameni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial decât în timpul pandemiei de coronavirus din 2020, întrucât orașele americane nu au fost niciodată bombardate. Mass-media și Hollywoodul au convins în cele din urmă Casa Albă și publicul american de invulnerabilitate și permisivitate pe arena internațională.
În situația de confruntare multidimensională cu Statele Unite și NATO (provocări militare și sancțiuni ilegitime), care nu s-a dezvoltat la inițiativa Kremlinului, Rusia stabilă din punct de vedere economic, cu rachete nucleare, ripostează pașnic și ferm «injecțiile» provocatoare ale Alianței – atât în apropierea frontierelor sale, cât și în Orientul Mijlociu și Africa.
Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova