Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon a prezentat cheltuielile pe care le-a avut Președinția în mandatul său

Președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat câți bani sunt cheltuiți anual din bugetul statului pentru instituția prezidențială. 
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că au fost mai multe declarații false cu privire la cheltuielile pe care le-a avut instituția prezidențială în ultimii ani, de aceea a decis să prezinte cifrele reale.

Dodon: Moțiunea împotriva Guvernului Chicu nu va trece
”În anul curent au fost alocate 30 de milioane de lei, executat doar 25, nu 35 cum spuneau. Acum eu vreau să văd cum cu aceste 25 de milioane de lei, bugetul instituției prezidențiale, doamna Maia Sandu o să facă față. Eu știu ce înseamnă aceasta. Aici nu se cheltuie și se fură bani, lucrul aceste este imposibil. Da, bugetul a crescut de la 19 milioane în 2018 la 25 de milioane în 2020 fiindcă noi atunci stăteam la Iorga, un cabinet mic, acum este clădirea prezidențială, pentru care eu am găsit bani dim afara țării să fie reabilitată. Reparația a costat pete 100 de milioane de lei, bani care nu au fost din bugetul de stat. Și las o clădire frumoasă, în centrul orașului, noului președinte”, a menționat Igor Dodon. 

Igor Dodon mai spune că aceste cheltuieli urmează să fie comparate cu cele care vor fi suportate de noul președinte ales Maia Sandu.

”Deja vedem cât costă inaugurarea Maiei Sandu și cât a costat a lui Igor Dodon. O să vă prezint cifrele săptămâna viitoarea, o să vedeți diferența”, a declarat Igor Dodon. 

În data de 2 decembrie, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a anunțat că a părăsit reședința de stat de la Condrița și a menționat că speră că și următorul președinte va avea grijă de întreținerea edificiilor și de personalul aflat în subordinea instituției prezidențiale.

Precizăm că pe 23 decembrie se încheie mandatul prezidențial de patru ani încredințat la alegerile din 2016 lui Igor Dodon. Funcția urmează să fie preluată de Maia Sandu. Constituția stabileşte că mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează patru ani şi se exercită din data depunerii jurământului. Șeful statului îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova