Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultori: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

Agricultorii care protestează în fața Parlamentului susțin că polițiștii au folosit gaze lacrimogene. Fermierii nu au chemat nicio ambulanță la fața locului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Fermierii au anunțat că în timpul altercațiilor cu polițiștii, oamenii legii au utilizat gaze lacrimogene. Agricultorii spun că nu au chemat nicio ambulanță. 

Deputatul Popșoi, în fața protestatarilor: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului - Video
Agricultorii s-au mișcat cu o parte din tractoarele din fața Guvernului spre Parlament. Unele tractoare au ajuns chiar aproape de ușa sediului Legislativului. Astfel, s-au început altercațiile între polițiști și agricultorii protestatari. 

Precizăm că marți, agricultorii au organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale. De această dată însă fermierii au întreprins alte măsuri pentru a fi auziți. Ei au înconjurat clădirea Guvernului, s-au îmbrâncit cu polițiștii, iar pentru că nimeni nu a reacționat, au declanșat claxonele tractoarelor.

Ulterior, au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt. Astfel, traficul rutier a fost sistat pe artera dintre Pușkin și Bodoni.

La final, agricultorii protestatari au declarat că aceste acțiuni au fost doar o preîntâmpinare pentru demnitarii de stat și au anunțat că joi, 17 decembrie, vor ieși la o nouă manifestare în fața Parlamentului, dar și-au schimbat planurile miercuri, după ce a fost anunțată ședința Legislativului.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova