Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va avea un nou ambasador la Moscova: Iată cine va fi

Președintele Igor Dodon a solicitat agrementul Federației Ruse pentru numirea unui nou ambasador la Moscova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Socialistul Vladimir Golovatiuc ar putea fi noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Solicitarea a fost transmisă la Moscova după rechemarea lui Andrei Neguță. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon. 

„Confirm. Săptămâna aceasta a fost retras domnul Neguță, după decizia Guvernului, în opinia mea corectă. Într-adevăr au fost transmise solicitările pentru a obține agrementul de la partea rusă, pentru domnul Golovatiuc, președintele Comisiei parlamentare, economie, buget și finanțe”, a precizat Igor Dodon. 

Ultima oră: Guvernul cere rechemarea lui Andrei Neguță din funcția de ambasador în Rusia

Dodon spune că Vladimir Golovatiuc este un profesionist și că ar putea asigura un nou nivel de dezvoltare în relația bilaterală cu Federația Rusă.

Amintim că pe 9 decembrie Guvernul a decis să-l recheme pe Andrei Neguță din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Decizia Executivului a fost luată ca urmare a scandalului anabolizantelor.

“Est clar că acest proiect vine în urma actului rușinos, aș spune, care a fost depistat cu câteva zile în urmă. Este clar că este responsabilitatea, cel puțin indirectă, a conducătorului misiunii diplomatice. De aceea trebuie să răspundă”, a declarat premierul Ion Chicu.

Premierul s-a adresat și ministrului Afacerilor Externe cerându-i să verifice ce se întâmplă și să schimbe lucrurile în această instituție. Pe data de 4 mai, președintele Igor Dodon a semnat ordinul de numire a lui Andrei Neguța în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova