Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Reprezentantul lui Dodon cere amânarea ședinței CC cu privire la alegeri

Judecătorii Curții Constituționale s-au retras pentru deliberare, după ce reprezentantul lui Igor Dodon a cerut amânarea ședinței.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. La puțin timp după începerea ședinței Curții Constituționale în care urma să fie examinat rezultatul alegerilor prezidențiale, judecătorii s-au retras pentru deliberări. Asta după ce reprezentantul candidatului electoral la funcția de președinte Igor Dodon a depus o cerere de amânare a ședinței. Motivul pe care l-a invocat acesta ar fi o cauză împotriva Maiei Sandu pentru lezarea onoarei și demnității, care se află pe rol la Curtea Supremă de Justiție. 

Curtea Constituțională a anunțat când va fi validat mandatul Maiei Sandu

„Reieșind din anumite circumstanțe, la moment este intentată o cauză, nu sunt întrunite condițiile pentru a începe ședința respectivă. Este vorba de un briefing de presă organizat pe 13 noiembrie în care Maia Sandu a adus acuzații grave și a prejudiciat imaginea concurentului Igor Dodon. A fost de natură să influențeze preferințele alegătorilor. A fost în ultima zi a campaniei electorale, iar Igor Dodon nu a putut să vină cu o replică”, a menționat reprezentantul lui Dodon, Nicolae Fomov.

De cealaltă parte, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, și reprezentantul Maiei Sandu, Olesea Stamate, consideră că demersul de amânare nu este justificat. Magistrații urmează să ia o decizia cu privire la de anulare a ședinței.  

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova