Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Vasile Bolea despre suspendarea legii privind controlul SIS

Președintele Comisiei Parlamentare Juridice Numiri și Imunități, deputatul Vasile Bolea, a vorbit pentru Sputnik Moldova despre decizia Curții Constituționale de a suspenda legea prin care Serviciul de Informații și Securitate a fost trecut sub control parlamentar.
Sputnik
Ce spune Vasile Bolea despre suspendarea legii privind controlul SIS

Prin votul din 3 decembrie, Parlamentul a exclus din competența președintelui țării posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea SIS-lui. Deputații au stabilit că activitatea SIS este supusă controlului parlamentar.

Deputatul Vasile Bolea a declarat pentru Sputnik Moldova că se pregătește pentru a pezenta argumentele, în cadrul ședinței CCM. El este de părere că SIS-ul trebuie să rămână sub control parlamentar.

„Soarta acestei legi o va decide Curtea Constituțională prin hotărârea sa. Dacă a fost suspendată legea, înțeleg că în timpul apropiat magistații o vor dezbate în ședința plenului Curții Constituționale. Trebuie să ne pregătim, să vedem acele argumente cu care au venit autorii sesizării, să ne pregătim și noi pentru a combate acele argumente”, a precizat Vasile Bolea.

Curtea Constituțională a dispus suspendarea legii prin care unele atribuții ale șefului statului în raport cu SIS au trecut sub controlul Parlamentului. Pe durata sistării actului normativ și până la examinarea în fond a sesizării, actualul președinte este lipsit de posibilitatea de a promulga legea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova